A nők állítólag...

...állandóan beszélnek, pletykálnak, szeretnek vásárolni, nem tudnak parkolni, azt sem tudják, hogy kell tartani a térképet. Amúgy meg a konyhában a helyük. Biztosan te is találkoztál már ehhez hasonló bosszantó beskatulyázással. Noha van némelyikben némi igazság, az általánosítást kérd ki bátran magadnak! Hiszen könnyen lehet, hogy a főzés nem az erősséged, vezetni pedig egy autóversenyzőt megszégyenítve tudsz.

A nők mindig sírnak

A pasiknak elég ok az általánosításra, ha könnyezel a barátnőd esküvőjén, vagy ha elsírod magadat egy megható filmen, és máris kialakul a fejükben a kép: te egy bőgőmasina vagy. Innen pedig már csak egy lépés a hisztérika megnevezés.
Az érzékenységről ráadásul nem tehetsz. Az, hogy könnyen könnyekre fakadsz abszolút természetes, vagyis hormonális reakció. A női szervezet több prolaktin nevű hormont termel, ami a könnycseppekben lévő hormon, és még a könnycsatornánk is más, mint a férfiaké. Nem beszélve a neveltetésbeli különbségekről, hiszen a pasik mindig azt hallgatták kicsi korukban, hogy aki sír, az anyámasszony katonája. Így alakultak ki a hagyományos nemi szerepek is, a nők érzékenyek, a férfiak erősek.
A Harvardon készült egy tanulmány a témában. Ron Levant professzor kutatása szerint a gyengébbik nem valóban jobban átérzi az érzelmeket és megérti az álláspontokat. Természetesen a másokéit is. Míg az erősebb nem empátiaérzéke egyszerűen nem fejlődött ki "teljesen".

A pasik a szőkéket szeretik

Egyszer az életében mindenki kiszőkítteti a haját, próbaképpen, mert a pasiknak az tetszik. A pasiknak az tetszik? Ez rejtély, mindenesetre az 1950 és 1980 között több szőke nő pózolt a Playboy címlapján, mint barna, fekete vagy vörös összesen. De még a Vogue-ban is...
Szóval a pasiknak tényleg a szőke nők tetszenek? Van benne némi igazság, ha az aranyló tincsekre mint a fiatalság és szépség jelképére gondolunk. A férfiak pedig legtöbbször náluk ifjabb feleséget keresnek. Hiszen - tudatalatti döntés - a fiatalabb nők elvileg egészségesebbek és termékenyebbek. Így a szőkékhez, azaz fiatalabbakhoz való vonzódás nem több mint a fajfenntartás sokat emlegetett ösztöne. A hajszín azonban nem minden, hiszen a nőknek más termékenységi "mutatóik" is vannak, például a kerek keblek és a szélesebb csípő.
Bár a szöszik olyan angyali teremtéseknek is tűnnek, a barnák kezdik őket leszorítani a dobogóról. 2005-ben készült egy egyetemi kutatás 1500 férfiember részvételével. A kutatók minden pasinak ugyanannak a hölgynek a fotóját mutatták, de egyszer szőke, egyszer barna, egyszer pedig vörös frizurával. És most jön a meglepetés. A megkérdezettek több mint a fele a barna hajú leányzót tartotta a legvonzóbbnak.

A szőkék ostobák

Hallottál már szőke nős viccet? Persze. Nincs férfitársaság "gonosz" élcelődés nélkül... És akár szöszi vagy, akár nem, a női összetartás nevében, érthető, ha egyik-másik poént magadra veszed. Hiszen micsoda botrányos általánosítás az, hogy a szőke hajúak szépek,  de ostobák?!
Nos, egyelőre nem született tanulmány a hajszín, a nem és az intelligencia-hányados összefüggésében, így bármilyen következtetés levonása felesleges. Bár az előítéletnek nem tettek jót Marilyn Monroe filmjei - mint a Szőkék előnyben vagy a Van, aki forrón szereti -, mégsem a szőke díva a hibás. Sem más aranyhajú híresség. A

A pasik a vékony nőket szeretik

Az amerikai Harris Intézet tanulmánya szerint 10-ből 8 nő odafigyel az alakjára és az egészséges étkezésre, ami igazán jó hír. Te is? Szuper! Ha ezt azonban csak azért teszed, csak azért kened magad drága anticellulitisz krémeket, veszed a borsos áru fitneszbérletet, vagy élsz ízetlen diétás termékeken, hogy tetsszél a pasiknak, akkor feleslegesen strapálod magadat.
Tévhit, hogy a pasiknak a vékony, magas nők tetszenek. Egy 2007-es kísérletben ugyanis kiderült, hogy a teltkarcsúaké a világ. Egy férfiakból álló csoportot kértek fel, hogy egytől ötig osztályozzák különböző testalkatú leányzók fotóit. Nem fogod elhinni, de a legrosszabb jegyet a nagyon vékony csajok kapták, a legjobbat pedig az átlagos alkatúak, akiken azért van mit fogni.
Persze emiatt szintén ne számolj fel a hiúságoddal, mint ahogy ne is a pasik miatt akarj lefogyni. Ha magadért, a saját jó közérzetedért diétázol vagy edzel, akkor csak bátorítani tudunk.

A nők nem tudnak parkolni

Vigyázat, női sofőr! - áll a gúnyos autós matricán. A pasik különösen a csajok parkolási technikáján tudnak élcelődni. Micsoda szokványos előítélet, ha egy nő vezet, abból csak katasztrófa lehet?
A parkolás tényleg sokaknak gondot okoz, azt kell azonban mondjuk, hogy nemtől függetlenül. Lehetetlen eldönteni, hogy melyik nem képviselői számítanak jobb sofőrnek, nem is érdemes ilyen versenyt rendezni. Hiszen a pasik a sebességre koncentrálnak, a csajoknak inkább a biztonság a fontosabb az utakon. Az egyik pedig gyakran megy a másik rovására. Szóval, ha nem is vagy Michael Schumacher női megfelelője, bizonyára körültekintő és alapos autós vagy.
Két ausztrál kutató, Barbara és Alan Pease, megállapították, hogy a nők 85 százalékánál nem a térészlelés zavara okozza a parkolási nehézségeket, hanem bizonyos agyban képzett hangképek hatnak rájuk zavaróan. Ez persze nem hangzik túl jól, de a statisztika mellettünk szól! Igaz, hogy a csajok gyakrabban hibáznak kisebbeket - mint annál a fránya parkolásnál -, ugyanakkor a súlyosabb hibákban - például nem adják meg az elsőbbséget - a pasik sokkal gyakrabban felelősek. Tehát balesetveszély okozásában az erősebb nem jár az élen.

A nők gyengébbek, mint a férfiak

Azért, mert a férfiakat küldjük le a szupermarketbe egy rekesz ásványvízért, máris a nőkre ragadt a gyengébbik nem címke... Itt viszont nem csak az izomerőről van szó, a fizikális dolgokkal kár is vitába szállni, leszámítva néhány kivételt. De ezt a pasik tovább fokozzák azzal, hogy szerintük a nők többet betegeskednek, gyakrabban vannak fájdalmaik, ráadásul még lelkileg is labilisabbak. Egy francia kutatóintézet ebben még meg is erősítette az előítéleteket, tanulmányuk szerint ugyanis a nők kétszer gyakrabban hajlamosabbak a depresszióra, mint a pasik.
Tény és való, hogy a statisztikák szerint a férfiak fele annyit járnak orvoshoz betegség miatt, de ezt nem jelenti azt, hogy kevesebbszer dőlnek ágynak, mint a nők. Arról nem is beszélve, hogy a csajok hormonrendszere sokkal több strapának van kitéve, mint a pasiké, ezért a testünk néha valóban sérülékenyebb és gyengébb. Ennek ellenére mégis tovább élünk, mint a férfiak. Még hogy gyengébbik nem...

A nők a gazdag pasikat szeretik

Ezt a klisét is Marylin Monroe-nak köszönhetjük, nem tett jót a női nem megítélésének a Gyémántok a lányok legjobb barátai című dala a Szőkék előnyben című filmben. Bár a díva mentségére legyen mondva, a forgatókönyvet és a dalszöveget valószínűleg nem egy nő írta... És bár gyakran találkozhatunk olyan társkereső hirdetésekkel is, hogy "jól szituált férfival ismerkednék...", az általánosítás akkor is bántó és oktalan.
Régi és rossz beidegződés, hogy a férfi pénzt keres, a nő meg a háztartást igazgatja. Ugyan, ki látott a mai világban olyat, ahol csak a férj dolgozik, a felesége pedig rendben tartja a házat, főz és csak a gyerekek dolgaira koncentrál? Ennek a financiális hátterét manapság sokkal nehezebb megteremtenie egy férfinak, egyedül. És manapság a nőket sem elégíti ki a takarítás és a gyermeknevelés, hiszen annyi más izgalmas kihívás van még a világon!
Ennek ellenére nem vethetjük egyetlen nő szemére sem, ha biztonságra - nem csak anyagira - vágyik. A biztonság nem egyenlő a temérdek pénzzel és a luxussal, de egy semmirekellő fazon oldalán csak ideig-óráig lehetsz boldog. A szürke hétköznapok erősen romboló hatással vannak a fura

A vörös hajú csajok jobb szeretők

A vörös hajú nőket éppen annyi előítélet éri, mint a szőkéket. Bár ezek - lássuk be - sokkal hízelgőbbek. Persze annak, aki jobban szereti, ha vad szeretőnek gondolják, mint butának és egyszerűnek. A dögös vöröseket a művészek is előnyben részesítették, az irodalom, a képzőművészet és a filmek is hemzsegnek a lángoló hajú múzsáktól, akik ráadásul egytől egyig fantasztikus szeretők.
Ennek a klisének is van alapja, éppúgy, mint annak, hogy a pasik a szőke nőket szeretik. A vörös hajnak már az ókorban is démoni varázserőt tulajdonítottak, a középkorban ugyan ez átcsapott boszorkányüldözésbe.
Ennek ellenére semmilyen bizonyítéka - sem kutatás nem készült a tárgyban, sem statisztika nem elérhető - nincs annak, hogy ez így lenne.  Hiszen gondolj csak bele, te is tűzpiros fehérneműbe bújsz, ha hódítani akarsz, de csak azért ne fesd be a hajadat, hogy még szuperebb szeretőnek tűnj.

 

 

 

http://marinettesablon.ucoz.hu/Lilandesign/setcoreycorazones.jpg

http://marinettesablon.ucoz.hu/Lilandesign/setcoreybotonhome.jpg